• Nederlands
 • English
 • Deutch
Telefoon:0031 74 266 32 22

Ski info

Meer informaties voor het skigebied Kleinwalsertal - Oberstdorf op Schneehoehen.de

WINTER IN KLEINWALSERTAL
 
 • 60 liften in totaal, met in Kleinwalsertal 35 en in het skigebied Oberstdorf 25
 • 80 km aan Pistes in het Kleinwalsertal - meer dan 120 km in het hele gebied
 • Ideale Pistes voor beginners, gevorderden & vergevorderden
 • Rodelbanen
 • Natuurijs
 • 47 km Loipen voor Langlauf
 • 8 Ski- en Snowboardscholen, in het Kleinwalsertal

 

 

Pistes km Loipen km Ski-liften  
Totaal 80 Totaal 47 Totaal 32
Beginners 30 Regionsloipen 47 Stoeltjeslift 7
Gevorderden 40 Höhenloipen 3 Sleeplift 23
Vergevorderden 10 Skatingloipen 5 Kabinelift 2
Verlichte pistes 3 Hundeloipen 3    
           
Wandelgebied 50     Personencapaciteit 25000 Pers/h

De Skigebieden van het Kleinwalsertal en Oberstdorf, met veel afdalingen, hebben zich verenigd om skiërs één gezamelijke skipas aan te bieden. Met deze pas kunt u van alle 60 liften gebruik maken. Ook voor beginners zijn er geschikte liften en pistes

Door de dalhoogte van 1200 meter is het Kleinwalsertal zeer sneeuwzeker in de winter. Voor de periode december-april geeft men dan ook een 100% sneeuwgarantie af voor de diverse skigebieden.

Er zijn in het Kleinwalsertal 3 grotere hoog gelegen skigebieden.

 1. De Walmendingenhorn welke via ons huis Walser Berge of via het Aparthotel lopend te bereiken is. (Via 2 sleepliften).
 2. De Kanzelwand / Fellhorn
 3. Ifen skigebied

Ook via ons huis en het Aparthotel is het skigebied is de Heuberg / Parsenn makkelijk te bereiken. Nieuwe liften ( stoeltjeslift/gondel) maken dit gebied vol met blauwe en rode afdalingen tot een prachtig skigebied voor de beginnende en meer geroutineerde skiër. U kunt in Riezlern (5km vanaf Walser Berge en het Aparthotel) op de lift stappen en weer terug skien tot op 200 meter van ons huis en het Aparthotel.

Via de gratis ski-bus (10 minuten dienst) die voor Walser Berge stopt bent u binnen een kwartier bij alle 3 eerder genoemde Skigebieden. Vanuit het Aparthotel is de bushalte op 150 meter.

Op 200 meter van ons huis en op 150 meter van het Aparthotel is de eerste sleeplift de Jedermann met een skischool en is de skiverhuur. Het Aparthotel heeft een eigen skischool en een skiverhuur.

Veel info over de diverse pisten, liften met prijzen kunt u vinden op www.kleinwalsertal.com.

Wandelen
Winterwandelingen kunt u volop maken in het Kleinwalsertal. Vele wandelwegen zijn geprepareerd waardoor het een genot is te lopen tussen de besneeuwde bergen. Vele restaurants hebben terassen zodat u overal een glaasje Gluhwein kunt drinken in de zon.Ook is het leuk in de winter de Breitachklamm te bezoeken. Vele ijspegels, steile wanden maken deze wandeling tot een onvergetelijke belevenis.

 

Skigebied